Εύκολο, γρήγορο με αγνά υλικά! Το ψωμί γίνεται πιο απολαυστικό με την προσθήκη τυριού ενώ η παρασκευή του παιχνιδάκι με τις συμβουλές του σεφ Χρήστου Αθανασιάδη.
Υλικά
300 γραμμ. αλεύρι ζέας
200 γραμμ. αλεύρι κριθαριού
300 ml χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
2 κουταλιές ελαιόλαδο
200 γραμμ. τυρί φέτα τριμμένη
1 κουταλιά αλάτι
Λίγο σουσάμι (προαιρετικά)
Διαδικασία
Φυλάμε σε ένα μικρό ποτηράκι λίγο αλεύρι για μετά. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε 2 κουταλιές αλεύρι, όλο το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να αφρίσει το μείγμα.
Μετά ρίχνουμε 1 κουταλιά λάδι και κοσκινίζουμε το υπόλοιπο αλεύρι. Ανακατεύοντας, προσθέτουμε το αλάτι και κάπου εκεί αρχίζει το ζύμωμα βάζοντας και άλλη 1 κουταλιά λάδι.
Όσο η ζύμη είναι σχετικά υγρή, βάζουμε σε καθαρό πάγκο το αλεύρι που είχαμε φυλάξει και συνεχίζουμε το ζύμωμα για 10 λεπτά προσθέτοντας και το τυρί.
Μόλις τελειώσει το ζύμωμα φυλάμε τη ζύμη μέσα σε σκεπασμένο μπολ σε ζεστό μέρος για 40 λεπτά.
Αφού περάσει ο χρόνος βάζουμε τη ζύμη σε αλειμμένο ταψί με λάδι, ρίχνουμε λίγο σουσάμι και λίγο αλεύρι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 με 60 λεπτά.
Όταν το ψωμί είναι έτοιμο το τυλίγουμε με μια πετσέτα και μόλις περάσουν 15 λεπτά, σερβίρουμε.