Χταπόδι στιφάδο: Η απόλυτη γευστική εμπειρία για την Καθαρά Δευτέρα.Αυτό το πιάτο αποτελεί μια από τις πιο αγαπημένες επιλογές για την ημέρα αυτή.
Η πλούσια γεύση του χταποδιού, η μελωμένη σάλτσα και τα αχνά αρώματα μπαχαρικών συνθέτουν ένα γευστικό αριστούργημα που θα σας ενθουσιάσει.
Σας παρουσιάζουμε μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για χταπόδι στιφάδο, που θα σας βοηθήσει να ετοιμάσετε ένα πιάτο άψογο, γεμάτο με θρεπτικά συστατικά και ασυναγώνιστη γεύση.
Ακολουθήστε τα βήματα και απολαύστε ένα χορταστικό και νηστίσιμο γεύμα που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους!
Ετοιμαστείτε να απογειώσετε το γευστικό σας ταξίδι με το πιο λαχταριστό χταπόδι στιφάδο!
Ετοιμαστείτε να απογειώσετε το γευστικό σας ταξίδι με το πιο λαχταριστό χταπόδι στιφάδο!
Υλικά:
- 1 χταπόδι μέτριο (περίπου 1 κιλό)
- 1 κιλό κρεμμύδια μικρά
- 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- 1/2 φλιτζάνι ξίδι
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 1 φύλλο δάφνης
- 4-5 κόκκοι πιπεριού
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού γλυκάνισο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Καθαρίστε καλά το χταπόδι και πλύνετε το.
- Σε μια κατσαρόλα βάλτε το χταπόδι με νερό να το σκεπάζει και αφήστε το να βράσει για περίπου 45 λεπτά.
- Στραγγίξτε το χταπόδι και κόψτε το σε κομμάτια.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε το χταπόδι, το σκόρδο, το φύλλο δάφνης, τους κόκκους πιπεριού, το γλυκάνισο, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι.
- Σβήνετε με το κρασί και το ξίδι και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι και να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρετε το χταπόδι στιφάδο ζεστό με λαγάνα ή ρύζι.
Συμβουλές:
- Μπορείτε να προσθέσετε στη σάλτσα και άλλα λαχανικά, όπως καρότα, σελινόριζα ή ντομάτα.
- Αν θέλετε η σάλτσα να είναι πιο πηχτή, μπορείτε να προσθέσετε 1-2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας.
- Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο στο τέλος, πριν σβήσετε τη φωτιά.
Καλή όρεξη!
Tip: Μπορείτε να ετοιμάσετε το χταπόδι στιφάδο από την προηγούμενη μέρα, ώστε να μελώσει η σάλτσα και να νοστιμίσει ακόμα περισσότερο.