Για όσους έχουν εκστομίσει τη φράση «αυτή η μπύρα είναι σαν κάτουρο» – πίνοντας πιθανότατα ζεστή μία από τις μπύρες που πρέπει να πίνονται μόνο κρύες – η δανέζικη ζυθοποιία Norrebro Bryghus έχει νέα: για την παραγωγή της μπύρας Pisner (δεν πρόκειται για ορθογραφικό λάθος) χρησιμοποιήθηκαν 50.000 λίτρα ανθρώπινων ούρων.
Πού τα βρήκαν; Τα συνέλεξαν από το κοινό του μουσικού φεστιβάλ Rokslide, του μεγαλύτερου στη Βόρεια Ευρώπη. Και τι τα έκαναν;
Δεν τα έβαλαν στη μπύρα, φυσικά. Τα αξιοποίησαν ως λίπασμα, αντί για κοπριά ή κάποια χημικά, για το κριθάρι το οποίο χρησιμοποίησαν στην παρασκευή της. Από τα 50.000 λίτρα ούρων η ζυθοποιία παρήγαγε περίπου 60.000 μπουκάλια μπύρας Pisner.
«Όταν μαθεύτηκε ότι ετοιμάζουμε τη μπύρα Pisner, πολύς κόσμος πίστεψε ότι φιλτράρουμε τα ούρα για να τα χρησιμοποιήσουμε απευθείας στη μπύρα», δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της Norrebro Bryghus Χένρικ Βανγκ. «Γελάσαμε πολύ με αυτό».