Σίγουρα θα σου έχει τύχει να προσπαθείς να φας ένα βραστό αβγό και δυσκολεύεσαι στο καθάρισμα, σε τέτοιο βαθμό συχνά που φτάνεις να σου μένει το μισό αυγό με μεγάλα μέρη του ασπραδιού να φευγουν με το τσόφλι
Γιατι συμβαίνει αυτό τελικά; Ισχύει οτι τα φρέσκα αυγά δε ξεφλουδίζονται;
ΕΔΩ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ όλες τις απαντήσεις
Η αλήθεια είναι οτι…
δεν έχει να κάνει ούτε με το αυγό ούτε με την κότα ούτε με το αν είναι χωριάτικο ή παραγωγής η ακόμα και αν είναι φρέσκο ή όχι
Τα πάντα έχουν να κάνουν με το βράσιμο και για αυτό δε πρέπει να ξεχάσετε τα αβγά στη φωτιά
8-9 περίπου λεπτά βρασίματος είναι αρκετά για να έχετε έτα τέλειο αβγο. Καλο είναι στη συνέχεια να ρίξετε κρύο νερό να πε΄σει γρήγορα η εξωτερική θερμοκρασία και τα αβγα θα καθαρίζονται πανευκολα
Πέρα από το χρόνο αυτό η μεμβράνη που υπάρχει και χωρίζει το ασπράδι του αβγου από το τσόφλι θα αρχίσει να καταστρέφεται και το ξεφλούδισμα θα γίνεται δύσκολο
ΜΑΘΕ ΕΔΩ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΒΡΑΣΤΟ ΑΥΓΟ
Follow Koolnews.gr στο Google News
Η Αθανασία γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο. Την άφησε στα 18 για σπουδές αλλά κάθε καλοκαίρι θα τη βρεις στο νησί. Έχει σπουδές σε marketing και αγαπά τη φωτογραφία.
Email επικοινωνία στο [email protected]