Οι αγκινάρες και οι σουπιές αποτελούν δύο θρεπτικά και γευστικά υλικά που μπορούν να συνδυαστούν σε ένα πιάτο γεμάτο νοστιμιά και άρωμα.
Σε αυτό το κείμενο, θα βρείτε μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για αγκινάρες με σουπιές, η οποία είναι ιδανική για ένα υγιεινό και χορταστικό γεύμα.
Είτε είστε λάτρεις των θαλασσινών, είτε απλά θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό, η συνταγή αυτή θα σας ενθουσιάσει!
Αγκινάρες με Σουπιές: Μια Πεντανόστιμη Συνταγή
Υλικά:
6 αγκινάρες
1 κιλό σουπιές καθαρισμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 λεμόνι, χυμός και ξύσμα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις τρίβουμε με λεμόνι για να μην μαυρίσουν.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Προσθέτουμε τις σουπιές και τις σοτάρουμε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.
Ρίχνουμε τις αγκινάρες, τον άνηθο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό και σιγοβράζουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες και οι σουπιές.
Ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά.
Σερβίρουμε ζεστό.
Συμβουλές:
Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά στη συνταγή, όπως καρότα, πατάτες ή κρεμμυδάκια.
Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και 1/2 φλιτζάνι κρασί στη σάλτσα.
Μπορείτε να σερβίρετε το φαγητό με ρύζι ή με ψωμί.
Καλή όρεξη!