Με ουζάκι, με κρασί ή και συνοδεία οποιουδήποτε φαγητού, η γραβιέρα σαγανάκι είναι εύκολη και 100% λαχταριστή πρόταση! Μην της αντισταθείς… θα χάσεις!
Υλικά
- Γραβιέρα για σαγανάκι σε χοντρές φέτες 5 χιλ.
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 πρέζα ζάχαρη
- Νερό
- Παγάκια
- Ελαιόλαδο
Διαδικασία
Σε ένα βαθύ μπολ έχουμε νερό με παγάκια. Σε ένα άλλο μπολ έχουμε αρκετό αλεύρι και μια πρέζα ζάχαρη. Έχουμε έτοιμο ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίζουμε το σαγανάκι καθώς βγαίνει, έχουμε μια τρυπητή κουτάλα για να αφαιρούμε το τυρί από το τηγάνι.
Βάζουμε μπόλικο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι. Ανάβουμε το μάτι και αφήνουμε να κάψει στους 180 βαθμούς. Από το μπολ με το τυρί παίρνουμε μια φέτα, την βάζουμε στο αλεύρι, πανάρουμε καλά. Επιστρέφουμε το τυρί στο μπολ με το νερό, το βουτάμε και ξαναβάζουμε το τυρί στο μπολ με το αλεύρι.
Τέλος βουτάμε το τυρί μια γρήγορη φορά μέσα στο μπολ με το νερό και το ρίχνουμε με προσοχή στο τηγάνι. Τηγανίζουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Αν χρειαστεί το γυρίζουμε κιόλας. Στραγγίζουμε το τυρί στο χαρτί κουζίνας ελαφρά και σερβίρουμε.