Υλικά που θα χρειαστείτε είνσι τσ εξής:
18 φέτες λευκό ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
12 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα
12 φέτες τυρί του τοστ
ντομάτα κομμένη σε φέτες ή ντοματάκια
350 γραμμάρια τυρί Φιλαδέλφεια με χαμηλά λιπαρά…
½ κιλό στραγγιστό γιαούρτι
4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα (αν προτιμάτε με χαμηλά λιπαρά)
150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Για τη γαρνιτούρα
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση για τη γαρνιτούρα
3 φλούδες από αγγούρι ,Φέτες από ζαμπόν ή τυρί σε ρολάκια και αυγά βραστά
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη πιατέλα, απλώνουμε σε ορθογώνιο σχήμα έξι φέτες ψωμί του τοστ, ώστε να σχηματιστεί η βάση της τούρτας, ή τα στρογγυλά παντεσπάνια.Αλείφουμε το πάνω μέρος της τούρτας με τυρί Φιλαδέλφεια.
Εκτέλεση: αλείφετε τις φέτες του τοστ και από τις δυο πλευρές με Φιλαδέλφεια, βάζετε στη μέση μια φέτα γαλοπούλα, μια φέτα κασέρι και μια φέτα ντομάτα και 1 φέτα γαλοπούλα από πάνω και το κόβετε σε δυο τρίγωνα.
Επαναλαμβάνουμε το ίδιο τρεις φορές και η τούρτα είναι έτοιμη για να τη διακόσμηση
Επικάλυψη τούρτας
Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε για 5′ τη μαγιονέζα, το πιπέρι, την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι και όσο τυρί Φιλαδέλφεια μας έχει απομείνει από το άλειμμα του ψωμιού.
στολίζουμε με τις ντοματούλες και τα αυγά και γύρω γύρω με σχοινόπρασο.
Αυτό θα σας βοηθήσει να την κόψετε σωστά και εύκολα,
Μπορείτε να βάλετε μέσα αντί γαλοπούλα και κασέρι τόνο ή ψιλοκομμένο κοτόπουλο.
Follow Koolnews.gr στο Google News
Κλασσικός ξερόλας που χώνει τη μύτη του παντού! Έχω δουλέψει και ως μποντιγκαρντ. Θα σέβεστε. Στο Kool με άποψη. Χωρίς ξυλο δε μαρτυρώ τίποτα! Email επικοινωνια στο [email protected]