Η κουζίνα κρύβει μυστικά που μόνο οι πραγματικοί γνώστες μπορούν να κατανοήσουν. Θέλεις να απογειώσεις τις μαγειρικές σου ικανότητες και να νιώθεις απόλυτα σίγουρος/η όταν διαβάζεις μια συνταγή; Τότε, αυτοί οι 10 βασικοί μαγειρικοί όροι είναι το κλειδί που χρειάζεσαι!
Μάθε πώς να μαγειρεύεις σαν επαγγελματίας, τι σημαίνουν όροι όπως “déglacer” και “brunoise”, και εντυπωσίασε τους πάντες με τις γνώσεις και τις δημιουργίες σου.
1. Déglacer
Η τεχνική που μετατρέπει τα καραμελωμένα ζουμιά σε μια πλούσια σάλτσα. Πρόσθεσε κρασί, ζωμό ή ξίδι στο τηγάνι και ξέστρωσε τις γεύσεις
2. Bain-marie
Η μέθοδος που εξασφαλίζει τέλειο λιώσιμο σοκολάτας και ευαίσθητες κρέμες χωρίς να καούν.
3. Brunoise
Κόψιμο λαχανικών σε μικροσκοπικούς κύβους για τέλεια παρουσίαση και γεύση.
4. Clarifier
Μάθε πώς να διαχωρίζεις σωστά το βούτυρο, το αυγό ή ακόμα και έναν ζωμό για πιο καθαρές γεύσεις.
5. Cuisson à blanc
Το μυστικό για τραγανές τάρτες που δεν μουλιάζουν ποτέ!
Και η λίστα συνεχίζεται…
Διάβασε τώρα ολόκληρο το άρθρο στο prima.gr και γίνε ο απόλυτος κυρίαρχος της κουζίνας!
Μάθε πώς να εφαρμόσεις αυτές τις τεχνικές και κάνε το επόμενο γεύμα σου αξέχαστο. 🍳✨