Τι πιο ανοιξιάτικο φαγητό από σουτζουκάκια με ρύζι ή οτιδήποτε συνοδευτικό θέλετε. Ο Ηλίας Μαμαλάκης βάζει τον κιμά και τη σάλτσα και σας δίνει και ένα μικρό tip κι εσείς βάζετε την παρέα και τη λιγούρα.
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 2-3 σκελίδες σκόρδο λειωμένες
- 1 κουταλιά σούπας τριμμένο κύμινο
- Αλάτι, πιπέρι
- 200 γραμ μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο σε κόκκινο κρασί
Για την σάλτσα
- 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
- 1 λειωμένη σκελίδα σκόρδο
- 1 φλιτζ του καφέ λάδι
- 3 νεροπότηρα χυμό ντομάτας
- ½ ποτήρι νερό
- 1 κοφτό κουτάλι σούπας κύμινο
- Αλάτι, πιπέρι
- Προαιρετικά 1 χούφτα πράσινες ελιές
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σουρώνουμε λίγο το ψωμί και το ρίχνουμε στον κιμά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε καλά και το αφήνουμε να περιμένει 1-2 ώρες στο ψυγείο.
- Φτιάχνουμε τη σάλτσα ντομάτας. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε μέσα το χυμό ντομάτας και το νερό. Αφήνουμε να βράσει, ρίχνουμε το κύμινο, αλάτι και πιπέρι.
- Όσο βράζει η σάλτσα πλάθουμε τον κιμά σε μακρόστενα μικρά μπιφτεκάκια. Τα τηγανίζουμε χωρίς να τα αλευρώσουμε και μέχρι να κάνουν κρούστα. Τα ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα που σιγοβράζει και τα βράζουμε για 1/2 ώρα περίπου.
- Αν θέλουμε ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα μια χούφτα πράσινες ελιές 2-3 λεπτά πριν κλείσουμε το μάτι.
- Μυστικό : όχι κρεμμύδι στον κιμά. Κόκκινο κρασί για το μούλιασμα του ψωμιού
Follow Koolnews.gr στο Google News