Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για ένα γρήγορο και εύκολο γεύμα γεμάτο γεύση. Είναι έτοιμη σε λιγότερο από 30 λεπτά και είναι ιδανική για μια εβδομαδιαία νύχτα ή ένα ελαφρύ δείπνο.
Υλικά
- 200 γραμμάρια ταλιατέλες
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1/2 φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζάνι άνηθο, ψιλοκομμένο
- 150 γραμμάρια καπνιστό σολομό, κομμένο σε λωρίδες
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- Αλάτι και πιπέρι για γεύση
- Ξύσμα παρμεζάνας για σερβίρισμα (προαιρετικό)
Εκτέλεση
- Βράστε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Εν τω μεταξύ, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέστε τον άνηθο και τον καπνιστό σολομό και σοτάρετε για 1-2 λεπτά ακόμα.
- Ρίξτε την κρέμα γάλακτος και τον χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση.
- Σουρώστε τις ταλιατέλες και προσθέστε τις στο τηγάνι με την σάλτσα. Ανακατέψτε καλά μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα.
- Σερβίρετε αμέσως με ξύσμα παρμεζάνας, αν θέλετε.
Συμβουλές
- Μπορείτε να προσθέσετε άλλα λαχανικά στη συνταγή, όπως μανιτάρια, μπρόκολο ή σπαράγγια.
- Αν δεν έχετε κρέμα γάλακτος, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με γάλα εβαπορέ ή γάλα αμυγδάλου.
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος καπνιστού σολομού σας αρέσει.
- Αν θέλετε μια πιο πικάντικη γεύση, προσθέστε λίγο πιπέρι τσίλι ή νιφάδες κόκκινου πιπεριού.
Καλή όρεξη!
Follow Koolnews.gr στο Google News