Οι νεφροί είναι όργανα που παρουσιάζουν ιδιαίτερη ευαισθησία, όμως δυστυχώς οι περισσότεροι από εμάς αμελούμε να τους φροντίζουμε επαρκώς. Τι εννοούμε; Πως δε φροντίζουμε η διατροφή μας να βοηθά στην ομαλή τους λειτουργία.
Κυρίως όσοι έχουν διαγνωσθεί με κάποιου είδους νεφρική νόσο, οφείλουν να προσέξουν ιδιαιτέρως τη διατροφή τους, καθώς οι νεφροί είναι τα «φίλτρα» του οργανισμού μας και έρχονται αντιμέτωποι με όλα εκείνα τα συστατικά που προσλαμβάνουμε μέσω της τροφής που επιλέγουμε να καταναλώσουμε.
Σύμφωνα λοιπόν με επιστημονικές έρευνες, όσοι υποφέρουν από προβλήματα στους νεφρούς τους θα πρέπει να αποφεύγουν τις υπερβολικά όξινες τροφές, δηλαδή όσες έχουν πολύ χαμηλό Ph. Τέτοιες είναι το ψάρι, το τυρί, τα ζυμαρικά, το χοιρινό και το μοσχαρίσιο κρέας, τα αβγά, το λευκό ψωμί, οι ξηροί καρποί, οι χυμοί φρούτων, τα αβγά και το μαγειρεμένο σπανάκι, γι’ αυτό καλό θα ήταν να καταναλώνονται σε μικρές ποσότητες από τα άτομα με ευαίσθητα νεφρά.
Φυσικά, οι ιατρικές εξετάσεις και οι συμβουλές των γιατρών είναι απαραίτητες ακόμα και στην υποψία πως κάτι δεν πάει καλά με τους νεφρούς μας. Το διαιτολόγιο και η φαρμακευτική αγωγή διαφέρουν από ασθενή σε ασθενή γι’ αυτό πρέπει να ενδιαφερθείτε για το θέμα ακόμα και με την παραμικρή ενόχληση.