Συνταγή για Μπακαλιάρο Σκορδαλιά
Ο μπακαλιάρος σκορδαλιά είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα πιάτα της Ελληνικής κουζίνας. Η αλμυρή γεύση του μπακαλιάρου ταιριάζει ιδανικά με την πικάντικη σκορδαλιά, δημιουργώντας έναν μοναδικό γευστικό συνδυασμό.
Υλικά για τον Μπακαλιάρο:
- 1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου, ξαλμυρισμένο
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Υλικά για τη Σκορδαλιά:
- 500 γραμμάρια πατάτες, βρασμένες και ξεφλουδισμένες
- 2-3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/4 φλιτζάνι ξίδι ή χυμό λεμονιού (προαιρετικά)
- 1/4 φλιτζάνι νερό (προαιρετικά)
- Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες για τον Μπακαλιάρο:
- Κόψτε τον μπακαλιάρο σε μερίδες.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι.
- Βουτήξτε κάθε κομμάτι μπακαλιάρου στο μείγμα αλευριού.
- Ζεστάνετε το σπορέλαιο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Τηγανίστε τον μπακαλιάρο για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
- Στραγγίξτε τον μπακαλιάρο σε χαρτί κουζίνας.
Οδηγίες για τη Σκορδαλιά:
- Σε ένα μπλέντερ ή στο μούλτι, πολτοποιήστε τις πατάτες με το σκόρδο.
- Προσθέστε σιγά σιγά το ελαιόλαδο, ενώ συνεχίζετε να χτυπάτε, μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη κρέμα.
- Ρυθμίστε την πυκνότητα της σκορδαλιάς προσθέτοντας νερό ή ξίδι/χυμό λεμονιού, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
- Αλατοπιπερώστε.
Σερβίρισμα:
Σερβίρετε τον μπακαλιάρο ζεστό με τη σκορδαλιά. Μπορείτε να γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Ενότητες
Συνταγή για Μπακαλιάρο ΣκορδαλιάΟ μπακαλιάρος σκορδαλιά είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα πιάτα της Ελληνικής κουζίνας. Η αλμυρή γεύση του μπακαλιάρου ταιριάζει ιδανικά με την πικάντικη σκορδαλιά, δημιουργώντας έναν μοναδικό γευστικό συνδυασμό.Υλικά για τον Μπακαλιάρο:Υλικά για τη Σκορδαλιά:Οδηγίες για τον Μπακαλιάρο:Οδηγίες για τη Σκορδαλιά:Σερβίρισμα:
Συμβουλές:
- Μπορείτε να ψήσετε τον μπακαλιάρο στο φούρνο στους 200°C για περίπου 20 λεπτά, αντί να τον τηγανίσετε.
- Για μια πιο πικάντικη σκορδαλιά, προσθέστε περισσότερες σκελίδες σκόρδο.
- Μπορείτε να προσθέσετε ψωμί στη σκορδαλιά, για να γίνει πιο πηχτή.
- Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ξίδι ή χυμό λεμονιού, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ξίδι μπαλσάμικο.
Καλή όρεξη!
Follow Koolnews.gr στο Google News