Μύδια με σκόρδο: Μια εύκολη και γευστική συνταγή
Ετοιμαστείτε για μια γευστική εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη!
Υλικά:
- 1 κιλό μύδια καθαρισμένα
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 1/4 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Πλένετε καλά τα μύδια και τα στραγγίζετε.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε για 1-2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Ρίχνετε τα μύδια στην κατσαρόλα και ανακατεύετε καλά.
- Προσθέτετε το λευκό κρασί, αλατοπιπερώνετε και σκεπάζετε την κατσαρόλα.
- Αφήνετε τα μύδια να μαγειρευτούν για 5-7 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν.
- Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε τον μαϊντανό.
- Σερβίρετε τα μύδια ζεστά με ψωμί για βουτιά στη σάλτσα.
Συμβουλές:
- Μπορείτε να προσθέσετε στην κατσαρόλα και άλλα υλικά, όπως κρεμμύδι, ντομάτα, πιπεριές ή μανιτάρια.
- Αν θέλετε, μπορείτε να σβήσετε το κρασί με λίγο ξύσμα λεμονιού.
- Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο ζωμό λαχανικών ή ψαριού για να δώσετε πιο πλούσια γεύση στη σάλτσα.
- Μην αφήνετε τα μύδια να μαγειρευτούν για πολύ ώρα, γιατί θα σκληρύνουν.
- Σερβίρετε τα μύδια με ρύζι, πατάτες ή ζυμαρικά.
Καλή όρεξη!
Follow Koolnews.gr στο Google News