Εύκολη συνταγή για λαγάνα
Υλικά:
- 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 300 ml χλιαρό νερό
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά (ή 25 γραμμάρια νωπή)
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 100 γραμμάρια σουσάμι (προαιρετικό)
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και την μαγιά.
- Προσθέτουμε το χλιαρό νερό και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
- Ζυμώνουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική.
- Λαδώνουμε ένα μπολ, βάζουμε μέσα τη ζύμη, την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα να φουσκώσει.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο ταψί, πιέζοντας με τα χέρια μας να σχηματίσουμε ένα ορθογώνιο σχήμα.
- Χαράζουμε την επιφάνεια της ζύμης με ένα μαχαίρι σε ρόμβους.
- Πασπαλίζουμε με σουσάμι (αν θέλουμε).
- Ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι η λαγάνα να ροδίσει.
- Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.
Συμβουλές:
- Μπορούμε να προσθέσουμε 1 κουταλάκι του γλυκού ξίδι στη ζύμη για να δώσουμε στη λαγάνα μια πιο τραγανή υφή.
- Αν θέλουμε, μπορούμε να αλείψουμε τη λαγάνα με λίγο νερό πριν την ψήσουμε για να γίνει πιο γυαλιστερή.
- Η λαγάνα μπορεί να σερβιριστεί με διάφορα toppings, όπως τυρί, ελιές, ντομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι, κ.λπ.
Καλή όρεξη!
Follow Koolnews.gr στο Google News