Συνταγή για Πατατοκεφτέδες:
Υλικά:
- 1 κιλό πατάτες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 αυγό
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- Λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
- Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
- Τις λιώνουμε με ένα πιρούνι ή με ένα ειδικό εργαλείο για πουρέ.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον άνηθο, το αυγό, το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Σχηματίζουμε μικρά κεφτεδάκια με τα χέρια μας.
- Ζεσταίνουμε λάδι σε μια φριτέζα ή σε ένα βαθύ τηγάνι.
- Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν ομοιόμορφα.
- Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν από το λάδι.
- Σερβίρουμε τους πατατοκεφτέδες ζεστούς με τζατζίκι, ντομάτα ή λεμόνι.
Συμβουλές:
- Μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα τριμμένο τυρί, φέτα ή μπέικον για επιπλέον γεύση.
- Αν θέλετε, μπορείτε να ψήσετε τους πατατοκεφτέδες στο φούρνο στους 180°C για περίπου 20 λεπτά.
- Φροντίστε το λάδι να είναι αρκετά ζεστό πριν ρίξετε τους πατατοκεφτέδες για να μην κολλήσουν.
- Μπορείτε να προσθέσετε μπαχαρικά της αρεσκείας σας, όπως πάπρικα, ρίγανη ή θυμάρι.
Καλή όρεξη!
Follow Koolnews.gr στο Google News