Είναι κι αυτές οι μέρες που ξυπνάς με μία τρομερή αίσθηση υπογλυκαιμίας και σκέφτεσαι σοκολατένια επιδόρπια και λαχταριστές λιχουδιές. Αυτές τις στιγμές, λοιπόν, μπορείς να φτιάχνεις την πανεύκολη μους σοκολάτας με βάση από μπισκότο!
Υλικά
300 γραμμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
300 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα, 50% – 55% κακάο, ψιλοκομμένη
150 γραμμ. γάλα φρέσκο, πλήρες
Σιρόπι σοκολάτας
Μπισκότα θρυμματισμένα
Διαδικασία
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι. Βράζουμε το γάλα σε ένα κατσαρόλι και το αδειάζουμε πάνω από την σοκολάτα κουβερτούρα που την έχουμε βάλει μέσα σε ένα γυάλινο μπολ.
Eνημέρωση :
Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να προκύψει ένα λείο, ομοιογενές μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Μόλις κρυώσει βάζουμε στο μπολ και την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας πολύ απαλά.
Σε γυάλινα ποτήρια ή μπολ, βάζουμε εναλλάξ σιρόπι σοκολάτας, μους σοκολάτας, μπισκότα θρυμματισμένα και τοποθετούμε τα ποτήρια ή τα μπολ στο ψυγείο. Γαρνίρουμε, προαιρετικά, με τρούφα σοκολάτας και σερβίρουμε