Με οθόνη μήκους άνω των έξι ιντσών, δηλαδή μέγεθος παρόμοιο με αυτό του Nintendo 3DS, κάθε νέο iPhone γίνεται μόλις κυκλοφορήσει στα μαγαζιά το απόλυτο παιχνίδι για παιδιά. Είναι η πιο αποτελεσματική ενασχόληση για τις μεγάλες διαδρομές με το αυτοκίνητο, και αυτό που θα τα κρατά ήσυχα κατά τις ημέρες που δεν έχουν σχολείο, ενώ θα παίξει και το ρόλο της εικονικής-μαμάς, όταν η πραγματική έχει πολλές δουλειές.
Για αυτό και προκαλεί εντύπωση ότι ο ίδιος ο άνθρωπος που έβαλε τα iPhones και τα iPads σε όλα τα σπίτια -και στα χέρια των παιδιών- δεν επέτρεπε στα δικά του παιδιά να περνούν το χρόνο τους με αυτά.
Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στους New York Times με αφορμή την παρουσίαση του νέου iPhone, αποκαλύπτεται ότι ο Στιβ Τζομπς, ο οποίος πέθανε το 2011, χαρακτήριζε τον εαυτό του σαν «low-tech γονιό». Το 2010, όταν τον ρώτησαν εάν το iPad αρέσει στα παιδιά του, εκείνος απάντησε: «Δεν το έχουν χρησιμοποιήσει. Στο σπίτι, περιορίζουμε τη χρήση τεχνολογίας από τα παιδιά μας».
Ακαδημαϊκοί ερευνητές δημοσίευσαν πρόσφατα μελέτη που δείχνει ότι εάν τα παιδιά αναγκαστούν να ζήσουν χωρίς gadgets έστω και για μερικές ημέρες, η βελτίωση των κοινωνικών ικανοτήτων τους γίνεται άμεσα ορατή. Άρθρο του Newsweek διαπιστώνει ότι τα παιδιά στις ΗΠΑ περνούν κατά μέσο όρο 7,5 ώρες την ημέρα χρησιμοποιώντας smartphones και άλλες οθόνες.
Έτσι, παρότι ο ίδιος είχε αφιερώσει την επαγγελματική ζωή του στην τεχνολογία, ο Στιβ Τζομπς γνώριζε πολύ καλά να κρατά τις ισορροπίες στην ιδιωτική ζωή του. Όπως αποκαλύπτει ο Γουόλτερ Ίσακσον, που έγραψε βιβλίο για τον οραματιστή CEO, και πέρασε πολλές ώρες στο σπίτι του Στιβ Τζομπς, ο ιδρυτής της Apple επέμενε ότι όλη η οικογένεια θα έπρεπε να τρώει μαζί κάθε βράδυ. Στο μεγάλο τραπέζι της κουζίνας, συζητούσαν για βιβλία, για ιστορία και άλλα θέματα, χωρίς κανένας από την οικογένεια να χρησιμοποιεί iPad ή υπολογιστές