Ζυμαρικό δίχως τυρί δεν πάει, αλλά επειδή είμαστε της υπερβολής σε αυτά τα ριγκατόνι θα βάλουμε όχι ένα, όχι δύο, αλλά τέσσερα τυριά. Και δεν υπερβάλλουμε καθόλου.
ΥΛΙΚΑ
- 1/2 κιλό ριγκατόνι
- 50 γρ. παρμεζάνα
- 50 γρ. γραβιέρα
- 50 γρ. τυρί Fontina
- 50 γρ. τυρί Gorgonzola
- 100 γρ. βούτυρο ανάλατο
- Λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζετε τα ριγκατόνι σας σε μια κατσαρόλα με μπόλικο, ελαφρώς αλατισμένο νερό, μέχρι να γίνουν al dente.
- Τρίψτε τα τυριά σε ένα μπωλ, και βάλτε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι, ικανό να χωρέσει τα rigatoni σας. Βάλτε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μόλις λιώσει το βούτυρο, ρίξτε τα τυριά σας και ανακατέψτε καλά.
- Δουλέψετε με υπομονή το μείγμα, μέχρι να δημιουργηθεί μια κρέμα με βελούδινη υφή. Αν δείτε πως στεγνώνει πολύ η σάλτσα σας, μπορείτε να την αραιώσετε με λίγο γάλα.
- Ρίξτε τα σουρωμένα ριγκατόνι σας στο τηγάνι με τη σάλτσα των 4 τυριών και συνεχίστε να δουλεύετε ανάλαφρα το μείγμα ώστε η κρέμα των τυριών να δέσει με τα ζυμαρικά.
- Κατεβάστε από τη φωτιά τα rigatoni σας με τη σάλτσα των τεσσάρων τυριών και βάλτε τα σε πυρίμαχα σκεύη (πήλινα). Αφήστε τα για λίγα λεπτά στο grill ώστε να γίνουν γκρατινέ. Έτσι θα απελευθερωθούν τα αρώματα κάθε τυριού και θα σχηματιστεί μια λεπτή τραγανή κρούστα σε κάθε σκεύος. Σερβίρετέ τα ζεστά με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπεράκι.
Follow Koolnews.gr στο Google News