Η θερμοκρασία τις τελευταίες μέρες έχει ανέβει αρκετά, με την καλοκαιρινή διάθεση να κυριαρχεί!
Έχουμε νηστεία και πλησιάζει η Μεγάλη Εβδομάδα. Ας το ρίξουμε στο ουζάκι (ή στις μπυρίτσες, ό, τι προτιμάτε) παρέα με τις ψητές γαρίδες, αλλά και την τέλεια σος που τις συνοδεύει για να κάνετε τις… βουτιές σας!
Συνταγή Ψητές γαρίδες. Τι θα χρειαστείτε:
• 17 γαρίδες
Για τη μαρινάδα:
• 4 σκελίδες σκόρδο
• 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• 1 κουταλάκι του γλυκού ξερό δυόσμο
Για τη σος:
• 2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα ψαριού (σε πλήρη νηστεία μη το βάλετε)
• 6 κουταλάκια του γλυκού κρύο νερό
• 1 κουταλάκι του γλυκού ξερό δυόσμο
• ¼ κουταλάκι του γλυκού σάλτσα τσίλι
• 2 κουταλάκια του γλυκού σιρόπι σφενδάμου
• 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λάιμ
Πως θα το ετοιμάσετε:
Μια μέρα πριν το γεύμα σας, βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ (ή σε ειδική σακούλα για τρόφιμα), όλα τα υλικά της μαρινάδας. Προσθέστε τις ωμές γαρίδες και αφήστε τες στο ψυγείο για μια μέρα. Σε ένα άλλο μπολ (με καπάκι) ανακατέψτε όλα τα υλικά τις σάλτσας, και κρατήστε το ψυγείο ώστε να είναι έτοιμο για την ώρα του ψησίματος.
Όταν είσαι έτοιμοι για να ανάψετε τα κάρβουνα ή το μπάρμπεκιού σας, πάρτε την κάθε γαρίδα και ψήστε τη για 2-3 λεπτά. Είστε έτοιμοι!