Μια γευστικότατη εναλλακτική απάντηση στην κλασική ομελέτα και η ιδανική πρόταση για πρωινό ή brunch. Πρόκειται για ένα πιάτο εύκολο και γρήγορο που συνδυάζει με τον πιο γευστικό τρόπο το κρεμώδες τυρί με το γνωστό ψάρι-brain food.
tip: Συνοδεύεται ιδανικά –αν και υπάρχει κάτι, που να μην ταιριάζει ιδανικά με μια κρύα μπύρα;- με ένα ποτήρι Pilsner μπύρας.
Υλικά
(για 2 άτομα)
4 αβγά
80 ml γάλα
60 γρ. τριμμένο τυρί Emmental Valio
50 γρ. βούτυρο
40 γρ. ελαιόλαδο
4 φέτες καπνιστός σολομός
85 γρ. Philadelphia
1 φρέσκο, ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και λίγο μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι.
2. Χτυπάτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ρίχνετε μέσα.
3. Με τη βοήθεια μιας ξύλινης σπάτουλας ξεκολλάτε το αβγό από τα τοιχώματα, φέρνοντας το μείγμα προς το κέντρο.
4.Στην συνέχεια κι εφόσον παρατηρήσετε, ότι η υγρασία έχει μειωθεί στην επιφάνεια της ομελέτας, την αναποδογυρίζετε σαν κρέπα (αν δεν τα καταφέρνετε με την σπάτουλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα δεύτερο τηγάνι για να την μεταφέρετε σε αυτό και μετά να την αναποδογυρίζετε μέσα στο αρχικό), ρίχνετε το Philadelphia, περιμένετε να μαλακώσει, προσθέτετε τον σολομό και σβήνετε αμέσως.
5. Διπλώνετε την ομελέτα και σερβίρετε με ένα ακόμα κομμάτι σολομό από πάνω.