Η γεύση τους σε κάνει να ξεχνάς θερμίδες και κιλά! Τορτελίνια με κρέμα παρμεζάνας σερβίρονται ζεστά και λαχταριστά στο πιάτο σου, υπενθυμίζοντας σου την πάντα σωστή φράση: «Είμαι μακαρονάς, τι να κάνουμε»;
Υλικά
-
500 γραμμ. τορτελίνια
-
200 γραμμ. κομμένα μανιτάρια
-
2 κούπες γάλα
-
2 κουταλιές βούτυρο
-
2 κουταλιές αλεύρι
-
2 κούπες παρμεζάνα τριμμένη
-
Λίγο μοσχοκάρυδο
-
Αλάτι
Διαδικασία
Βράζουμε τα τορτελίνια σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά και τα σουρώνουμε. Καβουρδίζουμε το αλεύρι με το βούτυρο και όταν ξανθύνει ρίχνουμε το γάλα ζεστό.
Ανακατεύουμε με το σύρμα ώσπου να δέσει η κρέμα. Προσθέτουμε την παρμεζάνα, τριμμένο μοσχοκάρυδο, τα μανιτάρια και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε τα τορτελίνια με την κρέμα παρμεζάνας και τυρί τριμμένο ή βάζουμε τα τορτελίνια σε πυρέξ, καλύπτουμε με την κρέμα παρμεζάνας και βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.