Και μόνο στο άκουσμα της λέξης «παστίτσιο» σου τρέχουν τα σάλια! Γι’ αυτό κι εμείς το ενισχύουμε ακόμα περισσότερο και σου προτείνουμε συνταγή για παστίτσιο με φύλλο κρούστας. Ναι ναι! Όπως το άκουσες. Μην χάνεις χρόνο, λοιπόν, και μπες γρήγορα στην κουζίνα.
Υλικά
- 2 πακέτα έτοιμο λεπτό φύλλο κρούστας
- 1 κιλό κιμά ανάμεικτο
- 2 φλιτζ. χυμό ντομάτας
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- ½ φλιτζ. λάδι
- Αλάτι & πιπέρι
- 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
- 70 γραμμ. βούτυρο για το φύλλο
- 1 πακέτο μακαρόνια χοντρά Νο 2
Για την μπεσαμέλ
- 150 γραμμ. βούτυρο
- 2/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 300 γραμμ. αλεύρι
- 2 λίτρα γάλα
- 4 κρόκους αβγών
- Αλάτι & πιπέρι
- Μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 300 γραμμ. παρμεζάνα
Διαδικασία
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε τα κρεμμύδια να τσιγαριστούν. Μετά προσθέτουμε τον κιμά και τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά. Σβήνουμε με το κονιάκ και στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τον κιμά στη φωτιά να μαγειρευτεί περίπου μισή ώρα.
Για να ετοιμάσουμε την μπεσαμέλ μας, ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο με το λάδι να λιώσουν και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και τα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Μόλις το μείγμα γίνει λίγο ροζ, ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα, έπειτα προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά τους κρόκους και το τυρί ανακατεύοντας.
Αφού έχουμε ετοιμάσει τον κιμά και την μπεσαμέλ, βράζουμε τα μακαρόνια με αλάτι και λίγο λάδι, τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με την μπεσαμέλ. Σε μεγάλη στρογγυλή φόρμα που ανοίγει βάζουμε 8-9 φύλλα, τα οποία βουτυρώνουμε ανάμεσα, έπειτα τα μισά μακαρόνια, τον κιμά και τα υπόλοιπα μακαρόνια.
Τέλος, καλύπτουμε πάλι με φύλλα, τα κόβουμε στρογγυλά γύρω από τη φόρμα, τα βάζουμε μέσα και χαράσσουμε από πάνω. Βάζουμε τη φόρμα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C και ψήνουμε.