Αν και οι περισσότεροι συνδέουν τα κυριακάτικα τραπέζια με κρέας, ο Μίλτος Καρούμπας προτείνει κάτι διαφορετικό μα ταυτόχρονα απόλυτα λαχταριστό. Κοκκινιστές γαρίδες μαγειρεμένες με φρέσκια ντομάτα συνοδεύονται με ούζο και απογειώνουν τις έξι αισθήσεις!
Υλικά
500 γραμμ. γαρίδες
1 κρεμμύδι (ξερό) ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
70 ml. ούζο
Αλάτι & πιπέρι
1 κουταλάκι ζάχαρη
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Φέτα
Ελαιόλαδο
Διαδικασία
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε το σκόρδο, την πιπεριά και το κρεμμύδι. Έπειτα και τις γαρίδες.
Όταν πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές, σβήνουμε με το ούζο.
Ρίχνουμε τη ντομάτα με τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε. Το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Μόλις τελειώσει ρίχνουμε τη φέτα και το μαϊντανό και σερβίρουμε.