Ο αγαπημένος σεφ σου δείχνει βήμα βήμα πώς να φτιάχνεις παστέλι… στο σπίτι!
Υλικά
- 1 φλ. σουσάμι
- ⅓ φλ. φιστίκια Aιγίνης ή άλλα τις αρεσκείας σας, κομμένα στα δύο
- ½ φλ. μέλι
- 16 γρ. ξύσμα λεμονιού
- 1 κ.γ. χυμός λεμονιού
- ¼ φλ. Ζάχαρη
Διαδικασία
Βάζουμε το σουσάμι σε ένα τηγάνι και το ψήνουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά μέχρι να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα. Το βγάζουμε από τη φωτιά και το τοποθετούμε σε ένα πιάτο, ώστε να μη μαυρίσει, και αφήνουμε στην άκρη.
Προσθέτουμε το μέλι, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη σε μία μικρή κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, για 5 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στο μείγμα μας το σουσάμι, τα φιστίκια και το μέλι και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα μας.
Πιέζουμε με έναν πλάστη μέχρι να γίνει το μείγμα μας ίσιο και να αποκτήσει πάχος περίπου 1 εκ. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια. Τυλίγουμε κάθε κομμάτι με αντικολλητικό χαρτί και διατηρούμε σε κουτί.